shmyhal-perehovoryv-z-novym-premierom-estonii-tallinn-poobitsiav-pidtrymku-na-shliakhu-do-yes-i-nato

Шмигаль переговорив з новим прем'єром Естонії: Таллінн пообіцяв підтримку на шляху до ЄС і НАТО

 • 16792 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-розмову з новопризначеним прем'єром Естонії Крістеном Міхалом. Обговорили подальшу підтримку України, санкції проти Росії та співпрацю між урядами.

Новий уряд Естонії продовжить всебічно підтримувати Україну, зокрема на шляху до вступу в ЄС і НАТО. Про це йшлося під час онлайн-розмови Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з новопризначеним прем’єр-міністром Естонії Крістеном Міхалом, пише УНН.

Новий уряд Естонії продовжить всебічно підтримувати нашу державу, зокрема на шляху до вступу в ЄС і НАТО. Обговорили це під час онлайн-розмови з новопризначеним прем’єр-міністром Естонії Крістеном Міхалом

- написав Шмигаль у Telegram.

Прем'єр вказав, що побажав новому уряду Естонії успіхів у роботі.

"Подякував за потужну підтримку від початку повномасштабного вторгнення росії: військову, гуманітарну, енергетичну. "Для нас це дуже важливо в контексті підготовки до нового опалювального сезону", - зазначив він.

Зі слів Шмигаля, він поінформував колегу про постійні обстріли росії та енергетичний терор. "Розповів про потреби у відновленні", - вказав очільник уряду.

"Обговорили санкційну політику проти агресора. Закликав Естонію підтримати безстрокове замороження російських активів у Євросоюзі, допоки росія не компенсує завдані Україні збитки", - додав Прем'єр.

"Цінуємо підтримку Естонією Формули миру Президента України. Розраховуємо на продовження тісної співпраці між нашими урядами", - зазначив Шмигаль.

Новий прем'єр Естонії обіцяє підтримувати Україну до перемоги у війні з росією23.07.24, 18:11

Популярні

Новини по темі