shmyhal-anonsuvav-podachu-zatverdzhenoho-planu-ukraine-facility-u-yevrokomisiiu

Шмигаль анонсував подачу затвердженого плану Ukraine Facility у Єврокомісію

 • 36326 переглядiв

Україна збирається подати до ЄС затверджений план Ukraine Facility, погодження якого Єврокомісією відкриє для України доступ до 50 млрд євро на 4 роки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про затвердження сьогодні урядом плану Ukraine Facility для надання його Європейській комісії, погодження якою відкриє для України доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на 4 роки. Про це він сказав у промові на засіданні уряду, пише УНН.

Сьогодні затверджуємо проект Плану Ukraine Facility для надання його Європейській комісії

- сказав Шмигаль.

З його слів, спільно з бізнесом, громадським сектором, депутатським корпусом, регіонами провели величезну роботу з його створення. "Наразі маємо поточні напрацювання, до яких Єврокомісія ще надасть свої коментарі та пропозиції", - вказав він.

"Фінальні умови програми будемо мати після затвердження регламенту Ukraine Facility Європейською радою, засідання якої заплановане на 1 лютого 2024 року", - повідомив Прем'єр.

"Погодження Єврокомісією фінальної версії плану відкриє для України доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на 4 роки, з яких 39 млрд євро буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності", - зазначив Шмигаль.

Він подякував європейським партнерам за такий потужний інструмент підтримки й заявив, що "очікуємо, що зможемо скористатися ним якнайшвидше".

ЄС схвалить рішення про виділення 50 млрд євро для України і без Угорщини - Кулеба 26.12.23, 11:39

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі