shestero-lyudey-zaginuli-cherez-bezpretsedentnu-zlivu-v-italiyskiy-toskani

Шестеро людей загинули через "безпрецедентну" зливу в італійській Тоскані

 • 248136 переглядiв

Деталі

Були побоювання, що річка Арно може затопити історичне місто Флоренція після того, як сусідні міста були затоплені після шторму Кіаран.

Цитата

"Ситуація все ще дуже критична", - сказав Рейтер Монія Монні, регіональний радник з питань цивільного захисту, говорячи про місто Кампі Бізенціо за 15 кілометрів від Флоренції.

«В інших місцях вода витекла, але є бруд і спустошення, які залишилися», – додав Монні.

Близько 190 людей були змушені евакуюватися, було пошкоджено майно на першому поверсі, припарковані автомобілі були напівзатоплені, а рятувальники пересувалися затопленими вулицями на гумових човнах.

Уряд Італії оголосив надзвичайний стан і виділив перші 5 мільйонів євро для допомоги найбільш постраждалим районам. Близько 48 тисяч людей у регіоні не мали електрики.

Доповнення

Президент Тоскани Еудженіо Джані сказав, що в регіоні ніколи не було такої кількості дощів за такий короткий проміжок часу. Він відзначив, що це була найсильніша злива за 100 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шторм "Кіаран" охопив Західну Європу: через повені страждає Італія, є жертви

«Те, що сталося вночі в Тоскані, має чітку назву: зміна клімату», — написав Джані на X.

Довідка

Шторм «Кіаран» був викликаний потужним реактивним потоком, який налетів з Атлантики, викликавши проливний дощ і шалені вітри, які вже спричинили сильні повені в Північній Ірландії, частині Великобританії, Бельгії, Нідерландів і Франції.

Вважається, що Італія особливо вразлива до наслідків зміни клімату. Травневі повені в регіоні Емілія-Романья забрали життя щонайменше 14 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Голова спецслужби Сербії пішов у відставку після санкцій США

     • 308939 переглядiв

    Проєкт Starlink Ілона Маска вийшов на беззбитковість

     • 197799 переглядiв

    Росіяни обстріляли прокордоння Сумщини

     • 143304 переглядiв