shchob-putin-ne-zakhopyv-ukrainu-baiden-zaklykav-konhres-ssha-skhvalyty-dopomohu-kyievu

Щоб путін не захопив Україну: Байден закликав Конгрес США схвалити допомогу Києву

 • 47380 переглядiв

Президент Байден закликав Конгрес схвалити законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю на суму 111 млрд доларів, наголосивши на необхідності продовження підтримки оборони України від росії.

Президент США Джо Байден закликав Конгрес США ухвалити законопроект на суму 111 мільярдів доларів до якого увійшли надання допомоги Україні та Ізраїлю. Про це він сказав у зверненні до конгресменів, передає УНН.

Деталі

Байден заявив, що Конгрес США мусить затвердити додаткову допомогу для України.

"Я б хотів говорити сьогодні про допомогу. Конгрес мусить затвердити додаткове фінансування для України. Мене шокує, що ми дійшли до цього часу і республіканці в конгресі не бажають це затверджувати. Потрібно притягнути путіна до відповідальності. Вже майже 2 роки величний народ України захищається від амбіцій путіна домінувати. США мусять пишатись тим, що ми допомагаємо Україні досягти успіху і надаємо зброю та боєприпаси", - сказав Байден.

Він додав, що відмовою утвердити допомогу Україні, Конгрес "показує бажання зробити путіну найбільший подарунок".

"Закликаю Конгрес щось зробити, захистити свободу. Давайте це зробимо. Зробимо, щоб путін не захопив Україну", - сказав Байден.

Нагадаємо

У Сенаті США представили законопроект з національної безпеки на суму близько 111 мільярдів доларів, до якого увійшли надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону Мексикою.

Сполучені Штати сьогодні оголошують про новий пакет зброї та обладнання для підтримки народу України, який захищає свою країну та свою свободу від агресії Росії.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі