shchilnist-protypovitrianoi-oborony-tsoho-roku-vyshcha-kudrytskyi-pro-hotovnist-do-atak-na-enerhetychni-obiekty

Щільність протиповітряної оборони цього року вища: Кудрицький про готовність до атак на енергетичні об'єкти

 • 1728 переглядiв

В цьому році щільність ППО набагато вища ніж станом на початок жовтня минулого року. Росіянам буде набагато важче пошкоджувати та знищувати підстанції та електростанції. Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Перше й основне – це обстріли. Повторення у якійсь формі тої ракетно-дронової компанії проти енергосистеми, яку росія вела минулої зими. У нас сьогодні вже середина листопада. Ще таких масованих атак на енергосистему саме в цьому сезоні не було. Минулого року росіяни почали 10 жовтня. Проте у нас немає права розслаблятися й звичайно всі енергетики, Сили оборони готуємося до того, щоб відбивати можливі російські атаки на енергоструктуру цієї зими

- сказав Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зведення захисних споруд для енергооб'єктів планують завершити до холодів - голова правління НЕК "Укренерго"

На запитання які є методи для відбивання атак по енергооб'єктах, Кудрицький відповів:

"Це ППО. Її щільність в цьому році набагато вища ніж станом на початок жовтня минулого року, це очевидно. Противнику буде набагато важче пошкоджувати та знищувати підстанції, електростанції…Також ми разом з іншими енергокомпаніями та разом з Агенством з відновлення займаємося посиленням інженерного захисту енергооб'єктів, як від уламків, вибухової хвилі та від прямих влучань дронів і ракет".

За його словами, також розроблені разом з Генштабом та  Агенством з відновлення певні рішення, які дозволять захистити ключові найбільш вразливі елементи, зокрема, й підстанцію "Укренерго" для того, щоб транспортна мережа, основна магістральна змогла оперувати в нормальному більш-менш режимі, якщо навіть такі атаки будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відновлено 445 об’єктів теплопостачання

"Можуть бути пошкодження, але енергосистема в цілому не сколапсує, тобто вона не буде знищена. Навіть якщо будуть десь якісь перерви в електропостачанні в наслідок атак. Тим не менше енергосистема українська в принципі виживе і я впевнений, що навесні так само як і в цьому році ми будемо всі скажемо, так з енергосистемою та світлом", - зазначив Кудрицький.

Окрім того, він повідомив, що в України є резерви запасів матеріалів, обладнання для того, щоб швидко лагодити пошкодженні об'єкти. Цей резерв в цьому сезоні навіть трохи більший, ніж торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планують виділити Україні 500 мільйонів доларів на зміцнення енергосистеми

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі