shche-odyn-raion-kurskoi-oblasti-rf-nepodalik-vid-sudzhi-ofitsiino-evakuiovuiut

Ще один район курської області рф неподалік від суджі офіційно евакуйовують

 • 19187 переглядiв

У великосолдатському районі курської області рф почали евакуацію жителів. Це вже п'ятий район області, де проводиться евакуація, хоча він не межує з Україною.

Ще один район курської області рф офіційно евакуйовують. Як повідомила місцева влада, ідеться про великосолдатський район, який знаходиться поряд із суджею, але не межує з Україною, пише УНН.

Деталі

Про те, що у великосолдатському районі курської області почали евакуювати жителів, повідомив його очільник володимир зайцев.

"Евакуації у нашому районі не було до сьогодні. Усі виїжджали самостійно, ніхто не перешкоджав. Сьогодні збираємо дані, хто все ж таки потребує евакуації", - написав голова району.

За його словами, людей у ​​районі залишилося багато, але вони не хочуть виїжджати. Станом на 12 серпня заяв на евакуацію не було, уточнив зайцев.

За повідомленнями, евакуацію на 13 серпня оголошено у п'яти районах курської області, людей вивозять також із глушковського, рильського, кореневського та бєловського районів. Жителі красноярузького району сусідньої бєлгородської області практично повністю покинули його.

Дрони над курською і ще двома областями, евакуація та новий звіт ISW: ситуація у рф13.08.24, 08:39

Тим часом після появи у мережі кадрів з дорожнім знаком з написом "льгов" влада льговського району оголосила "фейком" інформацію про те, що українські сили дійшли до міста і знаходиться за 15 км від курської АЕС.

Водночас у мережі з'являються нові відео з полоненими у курській області, одне з яких, як стверджується, "під льгово", а на іншому - просять обміну на полонених бійців "Азову".

Нагадаємо

У курській області рф з 6 серпня повідомляється про бойові дії після повідомлень про "прорив" кордону і "захід" українських сил. У регіоні оголосили надзвичайну ситуацію федерального масштабу. Окрім того, у курській області, а також у бєлгородській та брянській областях введено режим контртерористичної операції. 

Президент України Володимир Зеленський 12 серпня підтвердив операцію у курській області. Головком ЗСУ Олександр Сирський доповів, що контролюються близько 1000 квадратних кілометрів у курській області. Це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині. Тому українські операції – це суто безпекове питання для України, звільнення прикордоння від російських військових, наголосив Зеленський.

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі