shakhrai-orhanizuvaly-litnii-tabir-v-ispanii-v-yakomu-ukrainski-dity-opynylysia-v-nesterpnykh-umovakh-lubinets

Шахраї організували літній табір в Іспанії, в якому українські діти опинилися в нестерпних умовах – Лубінець

 • 24619 переглядiв

Українські діти опинилися в нестерпних умовах у літньому таборі в Іспанії, живучи в пластикових наметах без доступу до води, їжі та засобів гігієни.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що у дитячому таборі "STAR TIME" в Іспанії, українські діти опинилися в нестерпних умовах. Під час візиту представника українського посольства було виявлено, що діти живуть у неналежних умовах, зокрема, в поліетиленових наметах при високій температурі без доступу до питної води, їжі чи засобів гігієни. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Моя Представниця в Королівстві Іспанія Люсія Задорожна отримала повідомлення зі скаргами від дітей, які перебували у дитячому таборі "STAR TIME", організованому українцями. Разом з Консулом України в Малазі Люсія Задорожна відвідала табір з моніторинговим візитом. З'ясувалося, що діти перебувають у приміщеннях з порушенням санітарних норм, не мають доступу до туалету, питної води, їжі та засобів гігієни. Дітей розмістили у поліетиленових наметах, в яких неможливо перебувати із-за високої температури, через що їм стало зле

- пише Лубінець.

За його словами Адміністрація протягом доби не відповідала на дзвінки наляканих батьків, які знаходяться в Україні. Власник табору пообіцяв виправити усі недоліки, однак цього не сталося! На дітей, що скаржилися, почали тиснути та погрожувати виселенням.

Після приїзду місцевої поліції власник заявив батькам, що більше не несе відповідальності за дітей і вони можуть їх забирати. Він погрожує "викинути" дітей з табору і примусово відвезти в аеропорт всіх незадоволених.За відпочинок у цьому таборі батьки заплатили близько 2 тисяч євро за дитину, щоб діти відпочили від повітряних тривог і обстрілів. Натомість вони стали заручниками недобросовісних організаторів!

- наголосив він.

Омбудсмен звернувся до МЗС України з проханням доручити Посольству України в Королівстві Іспанія вжити всіх необхідних заходів для захисту прав дітей. Зокрема наголосив на необхідності звернутися до місцевих органів влади та правоохоронців для належного реагування, аби діти були в безпеці й подібні випадки не повторилися надалі.

Нагадаємо

У польській столиці відбулося урочисте відкриття літнього табору для дітей з України "SUNFLOWER Camp for Ukrainian Refugee Children, Warsaw 2024", це вже третій сезон літніх таборів для майже 300 дітей з України.

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові поховали прах одного з останніх командирів УПА

     • 18760 переглядiв

    Над Дніпропетровщиною збито безпілотник-розвідник

     • 27888 переглядiв