ukenru
setam-pidbiv-pidsumki-prodazhiv-areshtovanogo-mayna-za-5-rokiv

СЕТАМ підбив підсумки продажів арештованого майна за 5 років

 • 16600 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Державне підприємство "СЕТАМ" за 5 років роботи реалізувало арештованих активів на суму близько 11,5 млрд грн. Про це під час пресконференції у вівторок, 4 лютого, розповів генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов, передає кореспондент УНН.

"Власне, за цей період сума реалізованих активів склала майже 11,5 млрд грн. Було проведено 60 тис. успішних аукціонів. Більше половини лотів продаються з приростом ціни, на відміну від того, що колись було – середнє зростання впродовж оффлайн-аукціонів було на рівні 3%", - сказав Вишньов.

З його слів, середній приріст ціни складає 17,8%, це після запровадження blockchain-технології. Наразі понад 71 тис. користувачів зареєстровано в системі.

"Наша діяльність дозволила спрямувати в державний бюджет України за ці роки приблизно 1,5 млрд грн. Це виконавчий збір, який стягується при продажі арештованих активів – кошти, які в повній мірі надходять до державного бюджету з продажу конфіскованих активів, плюс ті податки, які сплачує ДП "СЕТАМ", - зазначив він.

Як повідомлялося в УНН, СЕТАМ продав понад 16 тисяч арештованих автівок на більш ніж 1 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка