ukenru
sertifikatsiyniy-polit-boeing-737-max-vidklali-cherez-novu-strichku-riziku

Сертифікаційний політ Boeing 737 MAX відклали через нове джерело ризику

 • 4584 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Федеральне авіаційне управління (ФАУ) США виявило новий потенційне джерело ризику в конструкції літаків сімейства Boeing 737 MAX, польоти яких припинені після двох авіакатастроф в Індонезії та Ефіопії. Про це повідомило в середу агентство Reuters з посиланням на джерело, передає УНН.

За даними видання, новий ризик для Boeing 737 MAX, характер якого поки не уточнюється, був виявлений в ході проведення випробування на тренажері минулого тижня. Американський регулятор наказав виробнику літака усунути це джерело небезпеки.

Через виявлення нової неполадки проведення сертифікаційного випробувального польоту Boeing 737 MAX, необхідного для отримання дозволу на експлуатацію літака, не зможе відбутися принаймні до 8 липня.

Нагадаємо, 10 березня цього року в Ефіопії розбився літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, в результаті чого загинули 157 осіб, а 29 жовтня 2018 року під час катастрофи літака аналогічної моделі компанії Lion в Індонезії загинули 189 осіб. Після цього багато країн, включаючи Росію, США і держави ЄС, з міркувань безпеки призупинили експлуатацію літаків цієї серії.

Як повідомляв УНН, Boeing розмістив 737 MAX, які не були продані, на парковці для машин співробітників.

Українські Національні Новини

Новини Світу