ukenru
senat-ssha-zatverdiv-rezolyutsiyu-pro-viznannya-golodomoru-genotsidom-ukrayinskogo-narodu

Сенат США затвердив резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

 • 10235 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Посольства України в США, передає УНН.

"Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою американського парламенту резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу", - йдеться в повідомленні.

Так, проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії, зазначили в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодомор визнали геноцидом вже 12 штатів Америки

Резолюція, співавторами якої виступили понад два десятки сенаторів, була представлена 14 березня цього року групою сенаторів від Республіканської та Демократичної партій на чолі зі співголовами групи дружби з Україною у Сенаті США Робертом Портманом та Річардом Дурбіним.

Як повідомляв УНН, визнати Голодомор геноцидом проти українців цього року може американський Конгрес.

Українські Національні Новини

Політика