sekretar-radi-bezpeki-virmeniyi-povidomiv-pro-dosyagnennya-domovlenosti-schodo-pripinennya-vognyu-z-azerbaydzhanom

Секретар Ради безпеки Вірменії повідомив про досягнення домовленості щодо припинення вогню з Азербайджаном

 • 203664 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. За участю міжнародної спільноти досягнуто домовленості про припинення вогню. Таку інформацію надав секретар Радбезу Вірменії Вірмен Григорян. Про це повідомляє УНН.

Цитата

«Завдяки участі міжнародної спільноти вдалося досягти такої домовленості, сподіватимемося, що Азербайджан продовжуватиме дотримуватися припинення вогню», — сказав він в інтерв'ю Громадському телебаченню.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо наявності домовленості про припинення вогню, Григорян сказав, що "без домовленості неможливе припинення вогню".

Секретар Ради безпеки наголосив, що домовленостей щодо будь-яких подальших кроків немає, досягнуто лише угоди про припинення вогню.

За даними Григоряна, зараз загалом перемир'я дотримується. Раніше глава МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов заявив, що Баку в односторонньому порядку запропонував вірменській стороні гуманітарне припинення вогню.

Нагадаємо

13 вересня о 00.05 ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій із застосуванням артилерії, бойових безпілотників та великокаліберних знарядь у напрямку Сотк, Варденіс, Горіс, Капан, Артаніш та Ішханасар. Вони також робили спроби просунутися на територію Вірменії, але були змушені відступити вогнем у відповідь.

14 вересня вранці Збройні сили Азербайджану відновили атаки, у тому числі із застосуванням ударів безпілотників та артилерії у напрямку Джермук Сюніка та села Верин Шоржа Гегаркунікського району.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Литва закупить безпілотники на 36 млн євро

     • 169191 переглядiв

    У Кіровоградській області повідомляють про роботу ППО

     • 79609 переглядiв