ukenru
scho-pyut-zhiteli-yes-rezultati-doslidzhennya

Що п'ють жителі ЄС: результати дослідження

 • 13079 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Дослідницька компанія Dalia Research провела опитування і визначила алкогольні переваги жителів європейських країн, передає УНН.

За даними експертів, найпопулярнішим напоєм у ЄС є пиво. Про це заявили 57% респондентів, які вживали напій протягом останніх трьох місяців.

На другому місці - вино (51%), на третьому - шампанське (27%). Далі в списку горілка, віскі, ром і джин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольний бренд "Prime" відкрив секрет виробництва чорної горілки

Дослідження також підтвердило наявність певних кліше, які пов'язані з вживанням тих чи інших алкогольних напоїв у різних країнах ЄС. Так, наприклад, в Італії і Франції найпопулярнішим напоєм є вино, про що заявили 64% і 55% опитаних.

При цьому переважна більшість німців віддають перевагу пиву (53%). Поляки та іспанці теж віддають перевагу пиву, свідчать результати дослідження.

Dalia Research також вивчила алкогольні переваги жителів ЄС залежно від їхнього віку.

"Горілку, наприклад, п'ють ті, кому за двадцять. Графік круто йде у старших вікових групах. Пиво, як правило, вживають люди, кому близько 30. Вину віддають перевагу ті, кому за 30", - йдеться в результатах дослідження.

Як писав УНН, в Україні соціологи склали портрет споживача горілки.

Так, виявилося, що 63% українців, які надають перевагу горілці ТМ "Хортиця", "Prime" і "Geen Day", мають вищу освіту (незакінчену вищу - 15%, середня - 22%).

А майже 70% чоловіків, які купували горілку вищеперелічених ТМ протягом останніх трьох місяців, одружені або живуть у цивільному шлюбі.

Нагадаємо, до ТОП-5 надійних виробників якісної горілки в Україні входять такі лікеро-горілчані компанії: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство