ukenru
scheplennya-abo-test-starbucks-vvodit-vimogu-schodo-vaktsinatsiyi-dlya-personalu-v-ssha

Щеплення або тест: Starbucks вводить вимогу щодо вакцинації для персоналу в США

 • 16244 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Американська компанія Starbucks, що володіє найбільшою в світі мережею кав'ярень, вимагатиме від працівників у США зробити щеплення від COVID-19 до 9 лютого або щотижня надавати результати тестів на коронавірус, повідомляє The Wall Street Journal, пише УНН.

Деталі

У понеділок Starbucks заявила, що "працівники її американських кафе, офісів і виробничих підприємств повинні бути вакциновані до 9 лютого або щотижня робити тест".

Працівники, які вибирають тестування, повинні зробити його у фармацевта або лікаря, а не вдома. При цьому працівники повинні будуть самі зробити його і покрити будь-які витрати на тести, йдеться в повідомленні компанії для точок продажів у США.

Такі правила роблять Starbucks однією з перших великих мереж кафе і ресторанів, яка ввела в дію вимогу щодо вакцинації, як того можуть вимагати федеральні правила для великих роботодавців, зазначає видання.

Starbucks, яка раніше заявляла, що бариста можуть добровільно повідомляти про свій статус щодо вакцинації, тепер заявляє, що 220 тис. її співробітників у США повинні повідомити про нього до 10 січня, відзначає Barron's.

Головний операційний директор Starbucks Джон Калвер написав співробітникам минулого тижня, що він розуміє, що робітники мають різні погляди на вакцинацію, але настійно закликав усіх пройти вакцинацію, особливо у зв'язку з тим, що дуже заразний варіант "Омікрон" продовжує поширюватися.

Starbucks також окремо заявила, що у відповідь на збільшення кількості випадків зараження COVID-19 серед своїх співробітників, вона підвищила бонуси для бариста до 3 квітня.

Доповнення

Минулого місяця федеральний апеляційний суд відновив повноваження дміністрації президента США Джо Байдена, призупинені раніше, що зобов'язують компанії зі штатом не менше 100 співробітників забезпечувати вакцинацію або щотиневе тестування працівників. Міністерство праці США перенесло крайній термін, протягом якого підприємства повинні привести справи у відповідність з цим правилом, до 9 лютого.

Верховний суд США заявив цього місяця, що розгляне апеляції, подані роботодавцями і чиновниками з метою призупинити виконання рішення.

Українські Національні Новини

Новини Світу