ukenru
sche-v-odnomu-rayoni-zakarpattya-ogolosheno-karantin-cherez-kir

Ще в одному районі Закарпаття оголошено карантин через кір

 • 15086 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 25 січня. УНН. Відсьогодні в Іршавському районі на Закарпатті через зростання захворюваності на кір призупинено навчально-виховний процес в дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх закладах району терміном на 18 днів. Про це УНН повідомили у Закарпатському обласному центрі здоров′я. Це другий, після Тячівського, район, де ухвалено таке рішення.

Рішення про карантинні заходи ухвалили на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На Іршавщині вже зафіксовано 22 випадки кору, з них 13 – серед дітей.

Загалом з початку 2018 року на Закарпатті зареєстровано 406 випадків кору, у тому числі 319 серед дітей віком до 17 років. Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, найбільше хворіють кором в Ужгородському (підтверджено понад 100 випадків) та Тячівському районах (60 випадків) та у м. Ужгород (60 випадків). Інтенсивно поширюється кір серед дітей віком від 1 до 4 років та 5-9 років.

Як раніше повідомляв УНН, Угорщина виділила для Закарпаття 8000 вакцин від кору.

Українські Національні Новини

Суспільство