ukenru
sche-sim-krayin-yevropi-priyednalisya-do-zaboroni-na-poloti-biloruskim-aviakompaniyam

Ще сім країн Європи приєдналися до заборони на польоти білоруським авіакомпаніям

 • 21654 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. До деяких санкцій країн ЄС проти Білорусі приєдналися ще 7 країн, які погодилися ввести обмежувальні заходи проти білоруських авіакомпаній після інциденту з посадкою Мінськом літака авіаліній Ryanair. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

Цитата:

"Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, а також країни ЄАВТ - Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, приєднуються до цього рішення Ради ЄС", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зокрема, перераховані країни приєднуються до рішення Ради ЄС і заборонять проліт над повітряним простором і доступ в аеропорти білоруських авіаперевізників всіх видів.

Нагадаємо

4 червня Євросоюз ввів офіційну заборону для білоруських перевізників входити в повітряний простір ЄС і відвідувати аеропорти країн блоку.

З 24 травня лідери ЄС погодилися уникати повітряного простору Білорусі.

Окрім того, 21 червня голови МЗС країн ЄС узгодили нові санкції проти Білорусі, які торкнулися 78 фізичних та 8 юридичних осіб, у тому числі сім'ї Лукашенка.

Ці кроки стали відповіддю Брюсселя на примусову посадку Мінськом лайнера Ryanair і затримання опозиційного блогера Романа Протасєвіча і його супутниці, росіянки Софії Сапеги.

Українські Національні Новини

Новини Світу