ukenru
sche-odna-posadka-vaks-suddyu-raysudu-zakarpatskoyi-oblasti-viznali-vinnim-v-oderzhanni-khabara

Ще одна "посадка" ВАКС: суддю райсуду Закарпатської області визнали винним в одержанні хабара

 • 17891 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд засудив до 6 років позбавлення волі суддю Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, якого піймали на отриманні хабара. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Деталі

Повідомляється, що у вівторок, 16 лютого, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок у справі за обвинуваченням судді районного суду Закарпатської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368 та ч.2 ст.369-2 (у редакції, чинній на час вчинення кримінального правопорушення) КК України.

"ВАКС визнав винним суддю у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 153 680 гривень, залишається без змін до набрання вироком законної сили.

Так, в пресслужбі САП повідомили, що зібраними в ході досудового слідства доказами, прокурорами САП та детективами НАБУ доведено причетність вказаного судді до отримання у вересні 2018 року 400 доларів США та у березні 2019 року 10 тис. гривень неправомірної вигоди.

"Саме за такі суми вказаний суддя погодився посприяти у позитивному вирішенні в адміністративній справі, яка перебувала на розгляді у іншого судді Рахівського районного суду, а також розглянути на користь цього ж заявника цивільну справу про стягнення боргу", - йдеться в повідомленні САП.

Доповнення

25 березня 2019 року САП повідомила про підозру впійманому на хабарі судді Рахівського районного суду Закарпатської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП