ukenru
sbu-zayavila-pro-prichetnist-svogo-kolishnogo-pratsivnika-do-peresliduvan-u-krimu

СБУ заявила про причетність свого колишнього працівника до переслідувань у Криму

 • 12198 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Співробітники ФСБ РФ цілеспрямовано переслідують мешканців окупованого Криму за проукраїнську позицію. До цієї протиправної діяльності залучений і колишній співробітник СБУ, який зрадив присязі та перейшов на бік ворога. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

Так, за даними контррозвідки СБУ, співробітники ФСБ РФ примушують громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Криму, давати згоду на конфіденційне співробітництво. Основне завдання, як повідомляється, – це збір інформації про проукраїнськи налаштованих жителів півострова.

"Пропозиції насамперед надходять працівникам сфери надання інтернет-послуг. Від них вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту у соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів. Дані потім використовуються російськими спецслужбами для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики РФ місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначається, форми і методи діяльності ФСБ РФ стосовно мешканців півострова ідентичні тим, які застосовуються до наших співвітчизників при відвідуванні ними тимчасово окупованих територій України та РФ.

"Це шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск, штучне створення компрометуючих ситуацій", - уточнили у спецслужбі.

Контррозвідка також встановила, що до цієї протиправній діяльності активно залучений колишній співробітник СБУ, який у 2014 році перейшов на бік ворога.

"Контррозвідка також встановила, що у цій протиправній діяльності активно задіяний представник ФСБ РФ - колишній офіцер Управління Служби безпеки України в АР Крим та м. Севастополь Карелін Дмитро Володимирович, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога", - повідомили у СБУ.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму ФСБ намагалася завербувати українця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП