sbu-zaochno-zasudyla-kolaboratsionistku-yuliiu-lozanovu-do-11-rokiv-uviaznennia

11 років за ґратами заочно отримала пропагандистка з каналу соловйова Юлія Вітязєва

 • 30599 переглядiв

За матеріалами Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримала колаборантка Юлія Лозанова (більш відома під псевдонімом Юлія Вітязєва), яка наразі переховується в росії. Про це  повідомили у пресслужбі СБУ, передає УНН.

Деталі 

Відомо, що у 2015 році вона переїхала з України до москви, де розпочала публічно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Після повномасштабного вторгнення рф вона постійно виступала за підтримку російських загарбників, про що заявляла у численних ефірах на телеканалі "Соловьев Live".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

Крім того, колаборантка стала "оглядачкою" окупаційного інформагентства "News Front", яке створили у тимчасово окупованому Криму.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав Лозанову винною за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)

- резюмували в СБУ.

Їй призначено заочно 11 років тюрми з конфіскацією майна. Тривають комплексні заходи для фізичного затримання і притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти України.

Доповнення 

В СБУ також зауважили, що жінка однією з перших почала виправдовувати рашистів у підриві Каховської ГЕС. Крім того, вона регулярно використовує підконтрольні Телеграм-канали для збору донатів на потреби окупаційних угруповань рф, які воюють проти України.

Нагадаємо

Служба безпеки України звинуватила російського генерал-лейтенанта Євгена Поплавського у воєнних злочинах, у тому числі в тому, що він особисто керував репресіями і тортурами в Лимані. Генерал вс рф Поплавський віддавав накази про викрадення та напади, а також змушував місцевих жителів допомагати окупантам під погрозами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заправляв російські танки та вивозив зерно з України: ексдепутату Херсонської облради повідомили про підозру

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українська команда Monte перемогла в турнірі ESL Challenger Jönköping з CS 2

     • 29638 переглядiв