ukenru
sbu-z-pochatku-roku-viluchila-8-5-milyoniv-pachok-kontrabandnikh-tsigarok

СБУ з початку року вилучила 8,5 мільйонів пачок контрабандних цигарок

 • 15213 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Служба безпеки України з початку року вилучила 8,5 мільйонів пачок цигарок, які намагалися перевезти через кордон. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу СБУ. 

"СБУ блокує незаконне перевезення через кордон тютюнових виробів – зокрема, вилучено 8,5 млн пачок цигарок, 26,7 тонн контрафактного кальянного тютюну та 22 тонни сировини для виготовлення цигарок", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що , наприклад, майже 6,5 млн пачок контрафактних цигарок вартістю понад 112 млн гривень було виявлено на Дніпропетровщині. Під виглядом відомих брендів їх збували в Україні та доставляли в ЄС.

"Ще понад 1,5 млн пачок контрафакту і майже 15 тонн тютюну СБУ виявила, коли провела слідчі дії у чотирьох областях – Херсонській, Одеській, Дніпропетровській і Закарпатській. Тут зловмисники вирощували тютюн, а потім нелегально виготовляли цигарки і збували великі партії до Євросоюзу", - зазначається в повідомленні.

Також на Волині СБУ блокувала контрабанду просто на складах і вже у вантажівці. Через кордон зловмисники планували переправити 500 тис. пачок контрафактних цигарок на суму 15 млн гривень.

Нагадаємо, на Волині вилучили контрафактний алкоголь та цигарки на 4 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП