sbu-vykryla-ochilnyka-oboronnoho-zavodu-yakyi-namahavsia-vkrasty-maizhe-4-mln-hryven-na-zakupivli-zapchastyn-dlia-su-27

СБУ викрила очільника оборонного заводу, який намагався вкрасти майже 4 млн гривень на закупівлі запчастин для Су-27

 • 31295 переглядiв

Українські правоохоронці зірвали схему привласнення майже 4 мільйонів гривень, призначених для закупівлі запчастин для літаків, заарештувавши директора оборонного підприємства та його спільників за спробу розкрадання коштів та підробку документів.

Контррозвідка СБУ спільно з Бюро економічної безпеки та керівництвом АТ "Українська оборонна промисловість" ліквідувала схему привласнення бюджетних коштів на придбанні запчастин для бойових літаків ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі

Йдеться про модулі підсилення потужності бортових радіолокаційних систем на українських винищувачах СУ-27.

Слідчі з'ясували, що директор одного з оборонних підприємств разом зі спільниками намагався вкрасти майже 4 млн бюджетних грн на закупівлі відповідного авіаобладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командиру взводу повідомили про підозру: продав дизельне пальне свого підрозділу

Правоохоронці своєчасно викрили оборудку та поетапно її задокументували. Після цього на всю суму договору у розмірі 3,9 млн грн було накладено арешт і тим самим заблоковано спроби їх привласнення.

Наразі вже ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та ще двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб)

- резюмували у відомстві.

В СБУ додають, що триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зокрема, перевіряється причетність фігурантів до вчинення злочинів під час укладання інших оборонних договорів. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Доповнення 

У відомстві розповіли, що директор одного з оборонних підприємств уклав договір з афілійованою комерційною структурою на придбання авіаційного модуля. Проте ділки поставили на держпідприємство несправні комплектуючі, а його очільник розпорядився взяти на баланс браковану продукцію та оплатити. 

Зазначається, що для цього посадовець підписав бухгалтерські документи на приймання несправного майна. На їх підставі оборонна компанія перерахувала комерсантам першу частину платежу у розмірі 1,9 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині ДБР викрило керівництво військової частини на багатомільйонних махінаціях з продовольством

Слідчі з'ясували, що надалі учасники "схеми" планували вивести ці гроші у тінь через підконтрольні фірми, перевести в готівку та розподілити між собою.

Уточнення 

Згідно з даними Бюро економічної безпеки співорганізатору та підприємцю, який постачав несправне обладнання, суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ще одна співучасниця перебуватиме під домашнім арештом.

Нагадаємо

Командування однієї з військових частин у Чернігівській області відшкодувало державі 1,7 млн грн із майже 39 млн грн збитків, виявлених під час аудиту.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Перереєстрацію авто в Дії презентують 19 грудня - Федоров

     • 33319 переглядiв

    Норвегія посилює вимоги до українських біженців: що відомо

     • 31211 переглядiв

    Армія рф обстріляла Очаків на Миколаївщині, жертв немає

     • 34945 переглядiв

    "Державний оператор тилу" проводить опитування підприємців

     • 28707 переглядiв