ukenru
sbu-viyavila-sprobi-verbuvannya-zasudzhenikh-gromadyan-ukrayini-z-boku-psevdospetssluzhb-l-dnr

СБУ виявила спроби вербування засуджених громадян України з боку псевдоспецслужб "Л/ДНР"

 • 12080 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. СБУ повідомила про спроби вербування раніше засуджених громадян України з боку так званих "МДБ Л/ДНР", яких передають із колоній на тимчасово окупованих територіях до українських пенітенціарних установ для подальшого відбування покарання. Про це повідомляють у пресцентрі СБУ, передає УНН.

За повідомленням СБУ, представники так званих "спеціальних органів" терористів намагалися отримати письмову згоду на співпрацю.

"За свідченнями одного із засуджених, який відбував покарання у Свердловській виправній колонії № 38 ТОТ Луганської області, під психологічним і фізичним тиском його змусили надати письмову згоду на співробітництво із силовими структурами псевдореспубліки. При цьому йому було надано псевдонім, відпрацьовано завдання та канали конспіративного зв’язку", - йдеться у повідомленні.

СБУ інформує, що тільки у 2019 році контррозвідка виявила одинадцять завербованих осіб та двадцять засуджених, стосовно яких здійснювалися вербувальні заходи.

Силовики запевняють, що наразі перевіряється кожен виявлений факт можливого вербування з боку бойовиків, аж до винесення остаточної правової оцінки та наявності ознак злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Також СБУ попередила, що за державну зраду громадяни каратимуться позбавленням волі строком до 15 років.

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розкритикував пояснення СБУ щодо російського пропагандиста, якого впустили в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП