sbu-vikrila-novi-skhemi-vtechi-ukhilyantiv-za-kordon-sered-zatrimanikh-pratsivnik-vlk

СБУ викрила нові схеми втечі ухилянтів за кордон: серед затриманих — працівник ВЛК

 • 64026 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. СБУ заблокувала ще 4 схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку у різних регіонах України. Про це повідомила Служба безпеки України, пише УНН.

Деталі

Зловмисники пропонували ухилянтам різні “варіанти” уникнення призову і подальшої втечі за кордон. Вартість таких “послуг” становила до 10 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості та способу перетину кордону.

Таким чином у Хмельницькому викрито посадовця місцевої військово-лікарської комісії. За різні суми хабарів він “дописував” призовникам важкі захворювання як підставу для “списання” з військової служби.

Також на Одещині нейтралізовано міжнародну злочинну групу, до складу якої входив одесит-кримінальник на прізвисько “Бастіон” та двоє його спільників-іноземців. Вони нелегально підвозили ухилянтів до кордону на власних авто або таксі, а потім “переводили” їх за кордон лісовими стежками або понтонами через річку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переправляли ухилянтів за кордон на каретах швидкої допомоги: на Одещині викрили групу злочинців

Окрім цього в Києві затримано 53-річного громадянина однієї з країн Близького Сходу, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Він продавав ухилянтам підроблені документи про непридатність до служби за станом здоров’я.

Та на Львівщині затримано 51-річного мешканця Самбірського району, який, заручившись підтримкою місцевого криміналітету, переправляв ухилянтів за кордон через заздалегідь підготовлені “лісові маршрути”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Два грузини потрапили в російський полон — ЗМІ

     • 573456 переглядiв