sbu-vidpratsovuie-versiiu-pro-prychetnist-rosiiskykh-spetssluzhb-do-orhanizatsii-vbyvstva-farion

СБУ відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до організації вбивства Фаріон

 • 33213 переглядiв

СБУ перевіряє версію про причетність російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон. Затримано 18-річного підозрюваного з Дніпра, який готувався до злочину 10 днів.

Служба безпеки України відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до убивства громадської діячки і мовознавиці, колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Про це повідомили у СБУ у п'ятницю, пише УНН.

СБУ одразу підключилася до розслідування цього резонансного злочину. Здійснюється комплекс заходів, ми вивчаємо зв’язки підозрюваного як на території України, так і за кордоном. І одна із версій – це причетність служб країни-агресора до організації вказаного злочину. Ми перевіряємо причетність затриманого до неонацистського руху, центр якого знаходиться в країні-агресорі

– повідомив перший заступник глови СБУ Сергій Андрущенко.

Вбивство Фаріон: підозрюваний перевіряється на причетність до неонацистського руху з центром у росії26.07.24, 12:18

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів окремі деталі розслідування, за якими було ідентифіковано особу підозрюваного - 18-річного жителя Дніпра. 

"Ми за цей тиждень повністю встановили хронометраж і таймінг життя даного підозрюваного протягом тих 10 днів, що він готувався до злочину", – зазначив Клименко.

За словами голови Національної поліції України Івана Вигівського, у межах розслідування було допитано понад 900 свідків, проведено 22 судові експертизи, а також проаналізовано понад 9 тис. зображень зі 170 камер відеоспостереження.

Як свідчать матеріали слідства, зловмисник приїхав до Львова потягом 9 липня, і з метою маскування орендував та змінив 3 різні помешкання. Він готувався до злочину, довгий час спостерігаючи за будинком, де мешкала Ірина Фаріон, повідомили у СБУ.

За словами Ігора Клименка, на місці убивства була знайдена гільза від кулі, якою стріляли, ймовірно, з переробленого спортивного пістолета.

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли26.07.24, 12:53

"Також в історії браузера на мобільному пристрої підозрюваного знайдено пошукові запити, які можуть свідчити про його інтерес до діяльності різних проросійськи налаштованих політиків у різних регіонах країни", - вказали у СБУ.

Наразі слідство триває.

Міг стати наступною жертвою? Підозрюваний у вбивстві Фаріон шукав інформацію про Бужанського26.07.24, 13:32

Популярні

Новини по темі