sbu-rozsliduye-ponad-tisyachu-sprav-schodo-kolaboratsionizmu

СБУ розслідує понад тисячу справ щодо колабораціонізму

 • 204467 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Служба безпеки України розслідує 1099 кримінальних проваджень, відкритих за статтею 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Про це повідомила пресслужба СБУ у відповідь на запит УНН.

Цитата

“Згідно з даними Реєстру (Єдиний реєстр досудових розслідувань, - ред.) станом на 15.08.2022 слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування у 1099 кримінальних провадженнях, розпочатих за ознаками злочину, передбаченого ст. 111-1 Кримінального кодексу України”, - йдеться у відповіді СБУ.

Нагадаємо

За даними ЗМІ, задовго до того, як росія вторглася в Україну, кремль створював мережу секретних агентів.

Колаборанти виявилися навіть серед народних депутатів. Зокрема, у держзраді підозрюють нардепа Олексія Ковальова, який перейшов на бік окупантів на Херсонщині. Також через ймовірні зв’язки з Ковальовим просять перевірити нардепа Антона Яценка. 

Зазначимо, що на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну народний депутат Антон Яценко, який раніше також був членом “Партії регіонів”, “зник з радарів”. Його не бачили на рідному окрузі в Умані, а також він був відсутній у Верховній Раді під час голосування за впровадження воєнного стану в Україні.

Черкаський політик Андрій Дикун розповів, що у той самий час говорили про приїзд в Україну колишнього очільника Черкаської ОДА та “ексрегіонала” Сергія Тулуба, який втік з України у 2014 році.

Після повернення до Умані Яценко розгорнув боротьбу проти місцевої влади на Черкащині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ розслідує понад тисячу справ щодо колабораціонізму

     • 204467 переглядiв

    Генсек ООН прибув з офіційним візитом до Львова

     • 159272 переглядiв

    Понад 90% українців довіряють ЗСУ – опитування

     • 133042 переглядiв

    У Новій Каховці знищили базу рашистів

     • 120565 переглядiв