sbu-provela-spetsoperatsiyu-nakrila-masshtabnu-skhemu-pidrobki-id

СБУ провела спецоперацію: "накрила" масштабну схему підробки ID

 • 315661 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Служба безпеки України у вівторок повідомила, що провела спецоперацію і затримала дев'ятьох підозрюваних в організації підпільного "паспортного столу", де виготовляли фальшиві документи для легалізації іноземців в Україні та ЄС за суму від 8 до 14 тис. грн, передає УНН.

Цитата

"Служба безпеки заблокувала міжрегіональну схему серійного виготовлення і продажу підроблених українських документів. У результаті спецоперації у Вінницькій, Львівській, Одеській, Харківській і Донецькій областях затримано організатора оборудки та 8-х його спільників. Серед них – колишній посадовець розформованої міліції", - повідомили в СБУ.

Деталі

За даними спецслужби, ділки пропонували фальшиві паспорти, посвідки на тимчасове проживання в Україні та посвідчення водіїв. Вартість підробки становила від 8 до 14 тис. грн за «документ». Щомісяця ділки отримували «прибуток» до 6 млн грн, зазначили у СБУ.

За наявними даними, що наводить СБУ, серед основних клієнтів «сервісу» були й іноземці, які на підставі фейкових документів хотіли легалізуватися в Україні або виїхати до ЄС.

В організації схеми підозрюють декількох жителів Одеси. Підпільний цех, як повідомляється, був в орендованій квартирі у середмісті Львова. Клієнтів шукали в Інстаграм, готову «продукцію» розсилали по регіонах, розповіли про схему у СБУ.

Середній обсяг разової «оптової партії» підроблених документів в одну область, за даними СБУ, становив від 100 до 500 фальшивок.

Усім фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями ККУ. Суд помістив їх під арешт або під цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виготовляли фальшиві документи для «легалізації» росіян: СБУ ліквідувала підпільну типографію

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    США не заохочують Україну до атак по території росії - Кірбі

     • 518507 переглядiв

    Зірка "Ейфорії" Ангус Клауд помер у віці 25 років

     • 669713 переглядiв