sbu-pidtverdyla-obshuky-u-pochaivskii-lavri-pokazala-foto

СБУ підтвердила обшуки у Почаївській лаврі: показала фото

 • 23552 переглядiв

Служба безпеки України проводить обшуки в Почаївській Успенській лаврі в межах кримінального розслідування щодо причетності керівництва Лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті

Служба безпеки України підтвердила у четвер, що проводить слідчі дії на території Почаївської Успенської лаври УПЦ (МП), та показала фото з обшуків, пише УНН.

Як повідомляється, обшуки проходять у межах кримінального провадження щодо "причетності керівництва Лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті".

Деталі

Комплексні заходи проводять співробітники СБУ в Тернопільській області спільно з Національною поліцією, зазначили у спецслужбі.

За даними слідства, представники Почаївської лаври оприлюднили на сайті монастиря публікацію, у якій ображали національну честь та гідність іудеїв, а також розпалювали релігійну ворожнечу до представників усіх церков, окрім УПЦ. Окрім того, у цьому дописі клірики УПЦ (МП) поставили під сумнів існування України як суверенної держави окремо від росії, вказали у СБУ.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила наявність у тексті інтернет-публікації висловлювань, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

"У межах кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства", - підкреслили у СБУ.

У спецслужбі наголосили, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Доповнення

Раніше джерела УНН повідомили, що представники СБУ прийшли з обшуками у Почаївську лавру УПЦ (МП).

Популярні

Новини по темі

СБУ підтвердила обшуки у Почаївській лаврі: показала фото

 • 23552 переглядiв

Донбас повернути ментально складніше, ніж Крим - Зеленський

 • 28266 переглядiв

Ранковий обстріл Херсона: окупанти поранили чоловіка

 • 29237 переглядiв

У Чернівцях патрульні врятували чоловіка від переохолодження

 • 22957 переглядiв