sautheit-pishov-u-vidstavku-z-posady-trenera-zbirnoi-anhlii-pislia-porazky-u-finali-yevro-2024

Саутгейт пішов у відставку з посади тренера збірної Англії після поразки у фіналі Євро-2024

 • 8592 переглядiв

Гарет Саутгейт подав у відставку з посади головного тренера збірної Англії після поразки від Іспанії у фіналі Євро-2024, завершивши свою 8-річну кар'єру.

Гарет Саутгейт пішов з посади головного тренера збірної Англії після поразки у фіналі Євро-2024 від Іспанії. Його заяву у вівторок опублікувала Національна футбольна асоціація Англії, пише УНН.

Деталі

"Головний тренер "Трьох левів" залишить посаду після 102 ігор", - ідеться у повідомлення.

"Для мене, як гордого англійця, було честю всього життя грати за Англію та керувати збірною Англії. Це означало для мене все, і я віддав цьому все, що міг. Але настав час змін і нового розділу. Недільний фінал у Берліні проти Іспанії став моєю останньою грою як тренера збірної Англії", - вказав Саутгейт у заяві.

Іспанія стала чемпіоном Європи з футболу15.07.24, 00:30

В Асоціації, як пише Euronews, заявили, що негайно розпочинають пошук наступника Саутгейта. Серед кандидатів на вакантну посаду англійські ЗМІ називають колишнього головного тренера "Ліверпуля" Юргена Клоппа та нинішнього наставника "Ньюкасла" Едді Хау.

Доповнення

Саутгейт провів біля керма збірної майже 8 років, під його керівництвом команда виступила на чотирьох великих турнірах, дійшла до півфіналу та чвертьфіналу чемпіонатів світу і двічі грала у фіналі Євро, але обидва рази поступилася: у 2021 році Італії, а минулої неділі - Іспанії.

При цьому вболівальники, зазначає Euronews, не соромилися критикувати тренера за успішний, але дуже прагматичний і не дуже видовищний футбол.

Популярні

Новини по темі