ukenru
sanktsiyi-ssha-proti-iranu-u-yes-priynyali-vazhlive-rishennya

Санкції США проти Ірану: у ЄС прийняли важливе рішення

 • 9436 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Єврокомісія застосувала кроки, спрямовані на захист інтересів європейських компаній в Ірані від санкцій США. Про це повідомляє УНН з посиланням прес-службу Єврокомісії.

ЄК запустив формальний процес початку роботи "блокуючого закону" шляхом оновлення списку санкцій США щодо Ірану.

Відмітимо, що "блокуючий закон" забороняє компаніям ЄС дотримуватися екстериторіальних санкцій США, дозволяє компаніям відшкодувати збитки, завдані такими санкціями, і скасовує в ЄС будь-які рішення іноземних судів щодо санкцій.

ЄС хоче ввести "блокуючий закон" в дію до 6 серпня 2018 року, коли набуде чинності перша партія американських санкцій.

Крім того, Єврокомісія запустила процес, який дозволить Європейському інвестиційному банку підтримувати інвестиції ЄС в Ірані.

У Європарламенту і Ради ЄС тепер є 2 місяці для оскарження цих заходів, перш ніж вони набудуть чинності. Цей період може бути коротшим, якщо обидві установи сигналізують про відсутність перешкод до закінчення двомісячного періоду.

Як повідомляв УНН, в ЄС знайшли спосіб захистити свої компанії, які співпрацюють з іранським урядом, від американських санкцій.

Вчора голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонував ввести "блокуючий закон", який дозволить компаніям з ЄС продовжувати співпрацю з Іраном. Він також анонсував відповідне рішення Єврокомісії сьогодні.

Як повідомляв УНН, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в черговий раз розкритикувала рішення США вийти з угоди щодо ядерної програми Ірану, одночасно зазначивши, що згодна з президентом США Дональдом Трампом в деяких питаннях угоди.

Нагадаємо, 8 травня президент США Дональд Трамп оголосив, що Америка виходить зі спільного всеосяжного плану дій.

У той же час після виходу США, Євросоюз, Великобританія, Франція і Німеччина узгодили спільні дії для збереження угоди по іранській ядерній програмі.

Українські Національні Новини

Новини Світу