sandu-zustrilas-z-prittsker-hovoryly-pro-rol-moldovy-u-protsesi-vidbudovy-ukrainy

Санду зустрілась з Прітцкер: говорили про роль Молдови у процесі відбудови України

 • 54294 переглядiв

Молдова і США обговорили роль Молдови у сприянні економічному відновленню України через розвиток інфраструктури, зокрема, автомобільних доріг і залізниць, розміщення компаній, що беруть участь у відновленні України, а також залучення інвестицій для розвитку економіки Молдови.

Президентка Молдови Майя Санду зустрілась зі спеціальною представницею США з питань відновлення економіки України Пенні Прітцкер. Про що говорили політики повідомили у пресслужбі молдавської Президентки, передає УНН.

Деталі

Під час Майя Санду наголосила на важливості продовження допомоги США Україні, яка своїм опором російському вторгненню захищає мир і в Молдові.

Перемовини були зосереджені на ролі, яку може відіграти Республіка Молдова у процесі відбудови України.

Сучасні та безпечні дороги та залізниці на нашій території можуть полегшити сполучення між Україною та Румунією та рештою Європейського Союзу, стимулюючи регіональну торгівлю та нашу економіку. Крім того, наша країна готова прийняти компанії, які беруть участь у відбудові України, щоб полегшити їхній доступ і подальші інвестиції в сусідню країну.

– йдеться у пресрелізі молдавського керівництва.

Посадовиці також обговорили, як війна через кордон вплинула на громадян Молдови та їхній бізнес, обговорили покращення інфраструктури та залучення інвестицій до країни для розвитку економіки та створення робочих місць.

Пенні Прітцкер підкреслила, що у всіх цих зусиллях Сполучені Штати залишаються надійним союзником Республіки Молдова. Президент Майя Санду висловила вдячність за допомогу, запропоновану її країні для подолання енергетичних, економічних, безпекових і гуманітарних викликів останніх двох років, а також за послідовне партнерство з моменту здобуття незалежності.

У Молдові розпочалися військові навчання за участю солдатів з Румунії та США 01.04.24, 12:33

Популярні

Новини по темі