ukenru
rozstrilialy-chotyrokh-tsyvilnykh-na-chernihivshchyni-dvokh-viiskovykh-rf-zasudzheno-do-dovichnoho-uviaznennia

Розстріляли чотирьох цивільних на Чернігівщині: двох військових рф засуджено до довічного ув'язнення

 • 23563 переглядiв

Двох російських солдатів засуджено до довічного ув'язнення за розстріл чотирьох цивільних осіб у Чернігівській області.

Колегія суддів Ічнянського районного суду на Чернігівщині винесла рішення засудити до довічного ув’язнення двох російських військових, які 1 березня 2022 року розстріляли чотирьох чоловіків на околиці села Ольшана Прилуцького району. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що прокурор у суді довів, що у березні 2022 року командир танкового взводу зс рф та його підлеглий - командир танку, перебуваючи в селі Ольшана Прилуцького району, з автоматичної зброї розстріляли два цивільні автомобілі, які не становили для них жодної загрози.

В одному з них двоє чоловіків везли хліб та продукти харчування жителям Ічнянської ОТГ, а в іншому - два жителі Ічні їхали до лікарні в місто Прилуки. Водії та пасажири загинули на місці.

Крім того, військовослужбовці рф заволоділи мобільними телефонами загиблих людей.

Нагадаємо

Заступнику командира взводу спецпідрозділу військ нацгвардії рф по красноярському краю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. За даними слідства, в окупованому Гостомелі підозрюваний та його співслуживці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.