ukenru
rozsliduvannya-spravi-skripalya-v-tsifrakh-900-svidkiv-4-tis-godin-zyomki-i-2-tis-dokaziv

Розслідування "справи Скрипаля" в цифрах: 900 свідків, 4 тис. годин зйомки і 2 тис. доказів

 • 9374 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Британська поліція опублікувала звіт про виконану роботу і хронологію подій розслідування отруєння екс-співробітника ГРУ Генштабу РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Про це повідомляє прес-служба Скотленд Ярду, передає УНН.

За останні три місяці 250 детективів з Відділу по боротьбі з тероризмом (CT) брали участь в ретельному розслідуванні замаху на Сергія Скрипаля. До цього дня працювати в Солсбері продовжують близько 100 співробітників CT.

На сьогодні в Солсбері було проведено 176 обшуків і взято понад 900 показань свідків.

Тим часом, співробітники національної мережі Відділу по боротьбі з тероризмом поряд з колегами з п'яти силових структур Британії переглянули понад 4000 годин кадрів відеоспостереження.

Співробітники намагалися визначити всіх пішоходів, велосипедистів та транспортні засоби, які перебували у відповідному районі в зазначений час. В цілому 14 000 автомобілів і 2500 пішоходів були розглянуті і оцінені щодо причетності.

В ході розслідування було вилучено понад 2300 речових доказів, з яких 851 зберігається в оборонній науково-технічної лабораторії через проблеми із забрудненням. Детективи досі провели 190 іспитів в лабораторії Портон Даун.

Опитування жителів будинків був здійснений по 379 адресами.

Детективи продовжують фокусувати свої запити на домашню адресу Skripals, де він вважає, що вони вперше вступили в контакт з нервовим агентом. Фахівці виявили найвищу концентрацію нервового агента як що знаходиться на вхідних дверях адреси. Сліди нервового агента були виявлені в деяких інших сценах, які детективи працювали протягом останніх кількох тижнів, але при більш низьких концентраціях, ніж на домашню адресу.

Протягом всього часу, Відділ по боротьбі з тероризмом тісно співпрацював з поліцією Уїлтшира, колегами з інших сил і цілим рядом відомств. В цілому 1230 офіцерів з додаткових 40 структур по всій країні були частиною поліцейської операції.

Крім кількісних даних, Скотленд Ярд опублікував також хронологію подій отруєння в Солсбері:
14:40 В суботу 3 березня: Юлія прибуває в аеропорт Хітроу на рейсі з Росії.
09:15 У неділю, 4 березня: автомобіль Сергія знаходиться в районі Лондонській дороги, Черчілль-Вей-Норт і Уілтон-роуд.
13:30: автомобіль Сергія спускається з вулиці Девізес-роуд, у напрямку до центру міста.
13:40: Сергій і Юля прибувають на автостоянку Сейнсбері на верхньому рівні на Мальтінгс. У якийсь момент після цього вони відправляються в паб "Bishops Mill" в центрі міста.
14:20: Обідають в ресторані Zizzi.
15:35: вони залишають ресторан Zizzi.
16:15: Служби екстреної допомоги отримують звіт від члена громадськості і поліції, які прибувають на місце протягом декількох хвилин, де вони знаходять Сергія і Юлію в критичному стані на лавці в парку поруч з рестораном.

Нагадаємо, 4 березня 66-річний екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, засуджений в Росії за шпигунство на користь Великобританії, і його 33-річна дочка Юлія піддалися в Солсбері впливу нервово-паралітичного речовини типу "Новачок". Пізніше Лондон виступив з твердженням про те, що ця речовина розроблялося в Росії, і на цій підставі звинуватив Москву в причетності до інциденту.

Українські Національні Новини

Новини Світу