ukenru
rozprodazh-neprofilnikh-aktiviv-ukrposhti-popovnyuye-derzhbyudzhet-i-znischuye-koruptsiyu-ekspert

Розпродаж непрофільних активів Укрпошти поповнює держбюджет і знищує корупцію – експерт

 • 12625 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Прозорий розпродаж Міністерством інфраструктури непрофільних активів Укрпошти не лише поповнює державний бюджет, але є ефективним інструментом для викорінення корупції. Про це у коментарі УНН розповів економічний експерт Олександр Охріменко.

"Непрофільні активи – це баласт, який залишився нам у спадок від Радянського Союзу, коли дуже багато підприємств "вішали" у додаткове навантаження державі. Тому однозначно треба розпродавати й правильно, що це роблять, бо там корупція. Наприклад, якийсь санаторій: він працює, але не прозоро. Не ясно, хто там живе, за які гроші його в оренду здають. Так, колись це був цікавий відпочивальникам заклад, а зараз там точно ніхто не лікується, а якщо і лікується – гроші ідуть повз державну касу. То навіщо фінансувати таке державним коштом?" – зазначив Охріменко.

Економічний експерт пояснив, що непрофільним активом може бути, наприклад, приміщення, яке не використовувалося останні 15 років, але стоїть на балансі держави і здається в оренду за незрозумілими схемами: кому, як і для чого.

Охріменко впевнений, що проти прозорого й відкритого процесу розпродажу непрофільних активів можуть бути виключно ті, хто незаконним способом наживаються за державний кошт.

"Беремо той же санаторій, наприклад: його керівництву вигідно заробляти за допомогою того, що там безлад, а якщо продадуть – вони цю "годівницю" втратять. Тож треба продавати та позбавляти корупціонерів "годівниці" за державний кошт", – підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що на рахунки Укрпошти надійшли перші 100 мільйонів гривень за продаж непрофільних активів.

"У квітні ми розпочали процедуру продажів непрофільних активів підприємствами галузі. Укрпошта першою долучилась до цього процесу, 100 млн гривень, які надійшли від реалізації непрофільних активів на рахунки компанії, будуть спрямовані на модернізацію Укрпошти. Те, що вартість проданих лотів у 1,7 раза перевищує стартову вартість - свідчить про прозорість та конкуренцію під час аукціонів", – зазначив міністр.

Українські Національні Новини

Політика