ukenru
rozmir-podatkiv-na-biznes-galmuye-prosuvannya-ukrayini-v-doing-business

Розмір податків на бізнес гальмує просування України в Doing Business - міністр

 • 8759 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Рівень податкового навантаження на бізнес гальмує просування України в Doing Business. Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова в ефірі одного з телеканалів, передає кореспондент УНН.

"Якщо подивитись, наприклад, на податковий блок, то очевидно, що по багатьох параметрах – наприклад, як відшкодування ПДВ й інші, ми перебуваємо на досить гарній позиції, але те, що стосується вартості оподаткування і загального податкового навантаження для бізнесу, треба ще дуже багато всього робити і зміни, які ми зараз ухвалюємо, - про єдиний рахунок, об'єднання звітності – те, що нам дозволить далі покращувати нашу позицію", - зазначила Маркарова.

При цьому вона додала, що Україна вже змогла суттєво покращити рейтинги Doing Business завдяки, зокрема, дерегуляції в будівельній галузі. Міністр також наголосила, що через відносність рейтингу Україні, щоб просуватись вгору по рейтингу, слід рухатись швидше за решту країн. Вона також нагадала, що нинішній уряд поставив собі за амбітну мету значно покращити позиції країни в міжнародних рейтингах.

Нагадаємо, Україна піднялася одразу на 7 пунктів у рейтингу Doing Business-2020 та посіла 64 місце серед 190 країн.

Українські Національні Новини

Економіка