ukenru
rozglyad-apelyatsiyi-u-spravi-markiva-sud-ogolosiv-perervu-do-1-zhovtnya

Розгляд апеляції у справі Марківа: суд оголосив перерву до 1 жовтня

 • 13267 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Суд в італійському місті Мілані оголосив перерву до 1 жовтня щодо розгляду апеляційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого обвинувачують у загибелі італійського репортера Андреа Роккелі та його перекладача на Донбасі у 2014 році. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Facebook, передає УНН.

Суддя закрила засідання. 1 жовтня зранку суд винесе рішення по запитах. І почнеться виступ обвинувачення, а 7 жовтня - день захисту.

"Закінчилося перше засідання в апеляційному суді у справі Віталія Марківа. Після обідньої перерви судді заслухали виступи захисту, зокрема адвокат, який представляє Україну, як цивільного відповідача наголосив на необхідності перевірки та прийняття запропонованих тез, зокрема щодо непідсудності Павіаському суду України як держави та Віталія Марківа, як громадянина України та українського солдата. Також він наголосив, що згідно Нью-Йоркської конвенції існує державний імунітет…", - розповів Городецький.

Після адвоката України, виступила адвокат Марківа Донателла Рапетті.

"Вона дуже доступно звернула увагу присяжних та суддів на те чому необхідно (задовольнити – ред.) їх клопотання щодо долучення фільму “Не в тому місці, не в той час”, й запросити до свідчень всіх експертів, які були заслухані у цьому фільмі. Також вона звернула увагу на необхідності проведення огляду місця пригоди…", - сказав Городецький.

За його словами, третій пункт, про який говорила адвокат – це необхідність проведення балістичної експертизи пострілів з автомата Калашникова.

"Адвокат попросила, щоб були долучені фотографії зроблені українським волонтером, і показані у фільмі “Не в тому місці, не в той час”, які були зроблені 24 травня, в день трагедії…Це б теж зняло одне зі звинувачень, що Віталій міг побачити на великій відстані завдяки оптичній зброї. Суд оголосив перерву до 1 жовтня, зранку відбудеться нарадча кімната, де суд прийме рішення по всім поставленим питанням і буде виступати сторона обвинувачення", - зазначив Городецький.

Городецький також наголосив, що 7 жовтня відбудеться ще одне засідання, на якому буде виступати сторона захисту Марківа та України.

Як повідомлялося, під час розгляду апеляції у справі Марківа, захист просив долучити як новий доказ розслідування МВС.

Нагадаємо, 29 вересня в італійському місті Мілані розпочався розгляд у суді апеляційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого обвинувачують у загибелі італійського репортера Андреа Роккелі та його перекладача на Донбасі у 2014 році.

Як повідомлялося, у липні 2019 року суд присяжних міста Павії засудив Віталія Марківа на 24 роки позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП