ukenru
roszmi-boyoviki-lnr-zayavili-scho-proveli-slidchi-diyi-z-romanom-protasevichyem

РосЗМІ: бойовики "ЛНР" заявили, що провели слідчі дії з Романом Протасевічєм

 • 20114 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Бойовики "ЛНР" заявили про те, що провели слідчі дії в Білорусі, пов'язані із затриманим опозиційним журналістом Романом Протасєвічем, а також заявили про нібито "наявність доказів" його причетності "до вбивств жителів на Донбасі". Про це пише УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Повідомляється, що бойовики "ЛНР" нібито зібрали достатньо доказів причетності затриманого в Білорусі Романа Протасєвіча до "бойових дій на Донбасі".

Цитата

"... вдалося отримати достатні неспростовні докази ...", - заявив "генеральний прокурор ЛНР" Сергій Горенко.

Додамо

За словами Горенка, свідчення Протасєвіча дозволять бойовикам звернутися в міжнародні правозахисні інстанції, а саме в ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини) і МКС (Міжнародний кримінальний суд).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко "буде боляче": Кулеба про реакцію України на можливий допит Протасєвіча бойовиками "ЛНР"

Він також подякував президенту Білорусі Олександру Лукашенку за можливість провести слідство у справі Протасєвіча.

Раніше

У свою чергу, голова Слідчого комітету Дмитро Гора заявив, що ніяких закордонних запитів на проведення слідчих дій з Протасєвічем, в тому числі і від "ЛНР" не надходило.

Нагадаємо

14 червня представники Міністерства закордонних справ Білорусі спільно зі Слідчим комітетом Білорусі провели брифінг, пов'язаний з вимушеною посадкою літака Ryanair 23 травня, на якому знаходився засновник і колишній головний редактор телеграм-каналу NEXTA Роман Протасєвіч і його дівчина - росіянка Софія Сапега.

В останній момент стало відомо, що затриманий опозиціонер візьме участь у брифінгу. За словами МЗС, він сам виявив ініціативу поспілкуватися з пресою.

За даними телеканалу "Дождь", журналісти "Бі-бі-сі" пішли з пресконференції МЗС Білорусі на знак протесту проти того, що Романа Протасєвіча, на їхню думку, примушують в ній брати участь.

Під час брифінгу Протасєвіч заявив, що Слідчий комітет Білорусі не примушував його до співпраці в обмін на свободу. Він також заявив, що не піддавався побиттю в СІЗО, і готовий пройти медичну експертизу.

Крім того, він висловив повагу до президента Білорусі Олександра Лукашенка, і зазначив, що білоруський президент сильна людина, "і зміг вистояти перед усім тим натиском, який почався влітку і триває досі".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП