rosiyskiy-rubl-pochav-tizhden-iz-novogo-padinnya-obvalivsya-nizhche-100-za-dolar

Російський рубль почав тиждень із нового падіння: обвалився нижче 100 за долар

 • 1689132 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Попри спроби російського центробанку підтримати курс національної валюти, курс долара вранці в понеділок перевищив 100 рублів, а євро - понад 110 рублі, повідомляє ВВС, передає УНН.

Деталі 

Курс рубля тривалий час показує негативну динаміку. В понеділок, цей тренд підтвердився, і долар перевищив 101 рубль, а євро - 111 рублів.  

російські аналітики з опосередкованою обачністю говорять про можливий історичний рекорд, вказуючи на "жорсткий тренд послаблення національної валюти, який триває протягом 14 місяців". Також раніше спостерігалися раптові та короткотривалі коливання курсу, але нинішнє послаблення має більш тривалий характер. 

З початку серпня лише за непродовжений період, долар та євро підсилилися вартістю, відносно рубля, приблизно на 10%. Однак це довгострокова тенденція, і рубль насправді втратив свою цінність вже з початку року. Порівняно з січнем, долар зміцнився на понад 40%, а євро - майже на 45%. 

У звʼязку з цим, російські чиновники вже починають шукати винних у ситуації, що склалася.  

"Основне джерело ослаблення рубля і прискорення інфляції - м'яка грошово-кредитна політика", - повідомив помічник президента рф максим орєшкін у росЗМІ. 

Водночас центробанк заявляє, що загрози фінансовій стабільності наразі немає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський рубль впав до найнижчого рівня за рік: назвали причину 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нагрудний знак «За сумлінну службу»: тонкощі нагороди

     • 2419076 переглядiв