rosiyski-chinovniki-pochali-gotuvati-svoye-suspilstvo-do-mozhlivogo-zastosuvannya-yadernoyi-zbroyi-zelenskiy

Російські чиновники почали «готувати своє суспільство» до можливого застосування ядерної зброї, - Зеленський

 • 236746 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські чиновники почали «готувати своє суспільство» до можливого застосування ядерної зброї, але додав, що не вірить, що Росія готова її застосувати. Про це Глава держави повідомив в інтервʼю каналу BBC, передає УНН.

Деталі

В інтерв’ю BBC президент Зеленський заперечив, що закликав завдати ударів по Росії, заявивши, що попереднє зауваження було неправильно перекладено.

"Ви повинні використовувати превентивні удари, - сказав він, маючи на увазі санкції, - "а не напади".

Президент путін та інші високопоставлені російські чиновники припустили, що ядерну зброю – можливо, меншу, тактичну зброю – можна використати для захисту цих територій, хоча західні офіційні особи кажуть, що немає жодних доказів того, що Москва готова це зробити.

Виступаючи в Офісі Президента в Києві, Зеленський сказав, що російська влада почала готувати свій народ до можливого застосування ядерної зброї.

Цитата

“Вони починають готувати своє суспільство. Це дуже небезпечно. Вони не готові це робити, використовувати. Але вони починають спілкуватися. Вони не знають, використовуватимуть вони це чи не використовуватимуть. Я думаю, що навіть говорити про це небезпечно”, — заявив Президент.

Згодом Зеленський додав, що російські високопосадовці люблять життя, і тому вважає, “що ризик застосування ядерної зброї не такий певний, як кажуть деякі експерти, тому що вони розуміють, що повороту немає”.

Нагадаємо

Зеленський заявив, що росія почала маніпулювати темою переговорів, щоб зупинити звільнення України, перегрупувати сили й накопичити ресурси, щоб ударити знову.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли центр Харкова, — Терехов

     • 155997 переглядiв

    Вчені віднайшли найвище дерево в Амазонії

     • 392581 переглядiв

    В окупованому Мелітоплі прогримів гучний вибух

     • 111519 переглядiв

    ЗСУ до Херсона залишилося менше ніж 30 км, — Арестович

     • 275343 переглядiв