rosiyani-povernulis-na-poperedni-pozitsiyi-na-livomu-berezi-khersonschini-i-buduyut-novi-gumenyuk

росіяни повернулись на попередні позиції на лівому березі Херсонщини і будують нові – Гуменюк

 • 1064115 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Підрив Каховської ГЕС та підтоплення Херсонщини змінило лінію зіткнення, фактично відкинувши росіян на різних ділянках від 5 до 15 км. Тому для окупантів дуже важливо повернення на свої позиції, для того, щоб продовжити тероризування правого берега. Про це під час брифінгу розповіла речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, повідомляє УНН.

Деталі

За її словами, на лівому березі Херсонщини росіяни змогли повернутись на свої позиції на декілька кілометрів там, де зійшла вода. Крім того, вони намагаються облаштовувати нові позиції, тому що більшість затоплених стали абсолютно непридатні до використання. На верхніх поверхах багатоповерхівок окупанти розташовують мінометні розрахунки, аби продовжити практику обстрілу мирного населення.

Цитата

«Ми відчуваємо, що вони поступово повертаються по кількості і потужності обстрілів. Росіяни намагають зараз тримати цифру 50 обстрілів на світловий день, і 40 на ніч. Це потужність, яку вони тримали коли займали ці позиції до підриву Каховської ГЕС», - повідомляє Гуменюк.

Додамо

Речниця Сил оборони півдня також повідомила, що корабельне угрупування російських окупантів в Чорному морі досить розгорнуте, воно складає до 10 одиниць. Але зменшилась кількість ракетоносіїв.

Протягом минулої нічної атаки на бойовому курсі знаходилось 6 ракетоносіїв, і  загальна ракетна потужність була 36 одиниць, 10 було використано.

Наразі 2 ракетоносії зайшли в Севастополь, на бойовому чергування залишилось 2 надводних і 2 підводних ракетоносії. В сумі такий потенціал ракет може складати до 24 «калібрів», зазначила Гуменюк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни накопичили достатньо ресурсу для того, щоб бути готовими до активних дій Сил оборони – Гуменюк

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ повідомила про нову підозру Шарію

     • 420962 переглядiв

    В Чорному морі мінна небезпека не зменшується - Гуменюк

     • 389561 переглядiв