ukenru
rosiya-rozglyadaye-mozhlivist-vikhodu-z-radi-yevropi

Росія розглядає можливість виходу з Ради Європи

 • 13014 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Російська влада вивчає можливість денонсації Європейської конвенції з прав людини, що призведе до виходу РФ з-під юрисдикції ЄСПЛ і припинення членства країни в Раді Європи. Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на джерела в профільних російських відомствах, передает УНН.

"При розгляді скарг проти Росії політизація позиції ЄСПЛ зростає", - зазначив співрозмовник агентства, додавши, що аргументація та доводи російської сторони не беруться до уваги.

"Суд відмовляється враховувати особливості російської правової системи та норми міжнародного права і часто вдається до практики "подвійних стандартів", - сказало джерело видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде блокувати спроби повернення російської делегації в ПАРЄ – Геращенко

Зазначається, що російські парламентарі позбавлені права голосу в ПАРЄ, тому більше 20 суддів ЄСПЛ, багатьом з яких доручається розгляд російських справ, обрані без участі представників Росії.

"Відповідно, питання легітимності обрання цих суддів і прийнятих ними рішень стосовно Російської Федерації залишається відкритим. Таким чином, в державних органах Росії розглядається можливість прийняття рішення про денонсацію ЄКПЛ, що призведе до виходу нашої країни з під юрисдикції ЄСПЛ і припинення членства Росії в Раді Європи", - пояснили співрозмовники агентства.

Нагадаємо, російську делегацію позбавили права голосу в ПАРЄ у 2014 році через незаконну анексію Криму.

 

Українські Національні Новини

Політика