ukenru
rosiya-povnistyu-zupinila-pivnichniy-potik-na-neviznacheniy-termin

росія повністю зупинила "Північний потік" на невизначений термін

 • 156394 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Газпром повідомив про зупинення постачання газу через “Північний потік”, нібито виявлено несправності газотурбінного двигуна. Про це інформує УНН.

Цитата

«При проведенні регламентних робіт на газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ГПА №24) КС «Портова», що виконуються спільно з представниками компанії Siemens, виявлено витік масла з домішкою герметизуючого складу по роз'ємам клемних з'єднань кабельних ліній датчик швидкості ротора низького та проміжного тиску. Виявлено масло на кабельному роз'ємному з'єднанні приєднувальної плити BPE2, що входить до складу двигуна. Масло також виявлено в районі кабельної лінії у зовнішній клемній шафі системи автоматичного управління ГПА зовні шумо-теплоізолюючого кожуха. Акт виявлення витоку олії підписаний також представниками компанії Siemens», – йдеться у повідомленні.

Деталі

Газпром повідомляє, що виявлені несправності пошкодження не дозволяють забезпечити безпечну безаварійну експлуатацію газотурбінного двигуна. У зв'язку з чим необхідно вжити відповідних заходів та призупинити подальшу експлуатацію газоперекачувального агрегату Trent 60 у зв'язку з виявленими грубими порушеннями.

«До усунення зауважень до роботи обладнання транспортування газу газопроводом “Північний потік” повністю зупинено», – йдеться у повідомленні.

Додамо

Після триденної перерви, пов'язаної з техобслуговуванням обладнання, газ по «Північному потоку - 1» мав знову надходити до Європи з суботнього ранку.

Про дату відновлення постачання палива «Газпром» не повідомляє.

Українські Національні Новини

Новини Світу