rosiiany-v-krymu-vidnovyly-odyn-iz-poshkodzhenykh-poromiv-ale-vin-nabahato-menshyi-nizh-urazhenyi-slavianyn-pletenchuk

росіяни в Криму відновили один із пошкоджених поромів, але він набагато менший, ніж уражений “славянин” - Плетенчук

 • 31261 переглядiв

Окупанти в Криму відновили один з пошкоджених поромів, але він значно менший за уражений "славянин". У Чорному морі зараз немає надводних кораблів рф, лише два підводні човни.

Окупантам в Криму вдалося відновити після пошкодження один з поромів, однак він набагато менший, ніж "славянин", який був останнім ураженим поромом. Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Серед помітних змін ситуація в морі зараз можна побачити відновлений після пошкодження один з поромів. Він набагато менший, ніж "славянин", який був останнім ураженим поромом, він може вмістити менше вагонів

- сказав Плетенчук.

Він додав, що в Чорному морі надводних кораблів немає, але є два ворожі підводні човни 636 проєкту.

Нагадаємо

23 липня Військово-морські сили ЗСУ спільно із іншими підрозділами Сил оборони в порту "кавказ" завдали суттєвих пошкоджень ворожому порому "славянін", який використовувався для військових цілей. Це третій і останній залізничний пором, який рф мали у зазначеному регіоні.

Як вказали у британській розвідці, ураження Україною російського порому "славянін" створить для рф додаткові логістичні проблеми в постачанні окупаційних сил на півдні України та експорті скрапленого нафтового газу.

Раніше Плетенчук заявляв, що пором "славянін" забезпечував угрупування окупантів на півострові та на півдні України. Після ураження судна Азовське море позбавилося російських військових кораблів.

Популярні

Новини по темі

Харків ворог атакував попередньо "Іскандером" - ОВА

 • 30742 переглядiв