rosiiany-natsionalizuiut-ukrainsku-vlasnist-v-okupovanomu-berdiansku

росіяни "націоналізують" українську власність в окупованому Бердянську

 • 34017 переглядiв

російські окупанти в Бердянську захоплюють українське майно як "безхазяйне" через процес фейкової націоналізації та судові рішення; відсутність перереєстрації майна в Росреестрі загрожує примусовим виселенням.

В тимчасово окупованому Бердянську росіяни відбирають в українців нерухомість під виглядом "націоналізації". Про це заявила начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина, передає УНН.

Деталі

Так, за інформацією окупанти створюють комісії з визначення "безхазяйного майна" Далі представники "комісії" звертаються до арбітражного суду, який функціонує в Приморську і суд визнає майно "безхазяйним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖросія поселила понад 100 тисяч мігрантів на окупованих територіях України

Після цього, нерухомість передається в розпорядження місцевої влади, яка або оголошує аукціон з його продажу, або самостійно визначає, кому передається майно. 

За її словами, від власників нерухомості тимчасово окупованих територій вимагається перереєструвати майно в Росреєстрі. 

Якщо людина цього не зробила, її майно можуть визнати "безхазяйним". Практика засвідчує, що росіяни можуть отримати постанову суду і вимагати виселення мешканців з будинку, навіть, якщо там проживають фактичні власники нерухомості, але на руках не мають підтверджуючих документів російського зразку.

- пояснила очільниця Бердянської міської військової адміністрації

Нагадаємо

Окупаційна влада на окупованих територіях України має проблеми з набором колабораціоністів: лише 10 з 80 кандидатів з окупованих регіонів та Криму пройшли конкурсний відбір. Низька явка та відсоток успішних кандидатів викликали невдоволення окупантів.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Штучний інтелект зможе виявляти "шахрайські" вина - Guardian

     • 51413 переглядiв