rosiia-znyzyla-tempy-vydobutku-nafty-na-tli-skorochennia-vydobutku-opek

росія знизила темпи видобутку нафти на тлі скорочення видобутку ОПЕК+

 • 15668 переглядiв

російські нафтові компанії зменшили темпи буріння на 2,5% порівняно з минулим роком через скорочення видобутку ОПЕК+. росія запроваджує два пакети скорочень, але все ще видобуває більше нафти, ніж узгоджено.

російські нафтові компанії зменшили темпи буріння порівняно з минулорічним рекордом, у зв'язку з подальшим скороченням видобутку, узгодженим з ОПЕК+. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg.

Деталі

З січня по червень бурові установки в росії пробурили 14 370 кілометрів експлуатаційних свердловин, що на 2,5% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, згідно з галузевими даними. Уповільнення темпів буріння відбулося в рамках добровільної співпраці москви з кількома країнами ОПЕК, включаючи Саудівську Аравію, для стабілізації світового ринку нафти.

Стелі видобутку ОПЕК+, поточні та очікувані, служать стримуючим фактором для зростання видобутку та обмежують обсяг капіталу, який російські нафтові компанії вважають розумним витрачати на буріння. Вони бурять достатньо, щоб підтримувати плато, і мають деякі вільні потужності, але не більше

- сказав науковий співробітник Фонду Карнегі Сергій Вакуленко.

росія запроваджує два пакети скорочення видобутку ОПЕК+. Перше скорочення на 500 тис. барелів на день було оголошено на початку минулого року, а друге – на 471 тис. барелів на день, очікується до вересня цього року. Очікується, що рівень видобутку залишиться на рівні 8,978 мільйона барелів на день до жовтня, після чого росія почне поступово знімати обмеження відповідно до угоди ОПЕК+.

Додамо

Обмеження поставок ОПЕК+ припинили зростання обсягів буріння в росії, яке тривало останні два роки і демонструвало стійкість нафтової промисловості росії до санкцій через вторгнення в Україну. Західні обмеження на постачання енергетичного обладнання та технологій були спрямовані на зниження здатності росії видобувати нафту, яка є її ключовим джерелом доходів.

Хоча цього року росія скорочує видобуток, вона все ще видобуває більше нафти, ніж було узгоджено. У червні країна видобувала 9,139 мільйона барелів на день, за даними останнього щомісячного звіту ОПЕК на основі вторинних джерел.

Нагадаємо

Країни ОПЕК+ погодилися продовжити більшість своїх скорочень видобутку нафти на 2024 рік, але почати їх поетапне скасування в 2025 році, оскільки група прагне підтримати ринок на тлі повільного зростання світового попиту.

росія почала постачати нафту до Азії через Північний Льодовитий океан - ЗМІ30.07.24, 20:30

Популярні

На Дніпропетровщині сили ППО збили чотири російські дрони

 • 106211 переглядiв

В російському Курську вночі пролунали вибухи

 • 116760 переглядiв

Ілля Яшин опублікував перше фото після звільнення з в'язниці

 • 107619 переглядiв

Міжнародний день пива: ТОП 20 фактів про хмільний напій

 • 113898 переглядiв

Новини по темі

USAID закупило 18 автотрансформаторів для України - посол США

 • 18946 переглядiв

Херсон через нічні удари рф відчув перебої зі світлом

 • 23145 переглядiв