rosiia-vidmovylasia-obminiaty-polonenykh-katolykiv-ta-musulman-lubinets

росія відмовилася обміняти полонених католиків та мусульман - Лубінець

 • 22781 переглядiв

Україна запропонувала рф обміняти військовополонених, які сповідують іслам та є католиками у співвідношенні 1 до 4, з поверненням більшої кількості російських в'язнів, але росія відмовилася від цієї пропозиції навіть після заклику Папи Римського до обміну полоненими.

Україна запропонувала росії здійснити обмін полоненими, котрі сповідують іслам та є католиками, за формулою - 1 до 4, в якій кількість повернутих полонених росії перевищувала б кількість повернутих українській стороні. Однак, рф відмовилася від такого обміну. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Завтра мусульмани світу відзначатимуть закінчення посту - Ораза-Байрам. До того ж 31 березня католики відзначали Великдень. З цієї нагоди Україна стала ініціатором здійснення обміну військовополоненими, котрі сповідують іслам та є католиками 

- заявив Лубінець.

Він зазначив, що Україна пропонувала формулу обміну - 1 до 4, в якій кількість повернутих полонених росії перевищувала б кількість повернутих української сторони.

У списку, який запропонувала Україна до обміну російській стороні – 1 католик і 146 мусульман. Однак запропоновані списки рф проігнорувала. Як бачимо, навіть послання Папи Римського не додало мотивації росіянам здійснити обмін ні за формулою "всіх на всіх", ні за інших умов 

- додав Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що попри таку нерозумну поведінку російської сторони, Україна висловлює свою готовність до здійснення обміну за формулою "всіх на всіх" з нагоди відзначення православного Великодня.

Лубінець також вже відправив таку пропозицію рф та звернувся до уповноваженої з прав людини у рф тетяни москалькової.

Нагадаємо

Папа Франциск закликав до припинення війн у світі, зокрема й в Україні, та висловив сподівання про обмін полоненими між Україною та росією.

Популярні

Новини по темі

Болгарія обіцяє прискорити військову допомогу Україні

 • 24661 переглядiв