rosiia-reabilituie-vahnerivtsiv-pislia-sproby-buntu-brytanska-rozvidka

росія реабілітує "вагнерівців" після спроби бунту - британська розвідка

 • 24661 переглядiв

В росії окремим бійцям пвк "вагнер" було видано офіційні посвідчення ветерана. Імовірно, що це свідчить про реабілітацію "вагнерівців" російською адміністрацією, йдеться у новому звіті Міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Деталі

14 листопада 2023 року окремим бійцям приватної компанії "вагнер" було видано офіційні посвідчення ветерана. За даними британської розвідки, це перший випадок офіційного визнання військовослужбовців "вагнера" ветеранами.

Зазначається, що міністерство оборони рф створило нову систему, що дає змогу бійцям "вагнера" отримувати посвідчення ветерана і відповідні надбавки. Нещодавно групу "вагнер" було включено до складу військ національної гвардії росії (росгвардії).

Цілком імовірно, що це свідчить про реабілітацію деяких бійців "Вагнера" російською адміністрацією

- йдеться у повідомленні британської розвідки.

Зазначається, що це сталося після тривалого періоду невизначеності у ставленні адміністрації рф до вагнерівців після заколоту "вагнера" і зірваного бунту  голови пвк євгена пригожина в червні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  рф несе повну відповідальність за дії "групи вагнера", які порушували права людини та міжнародне право - Костін

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    42 дрони-камікадзе за добу запустив ворог у районі Бахмута

     • 24517 переглядiв

    На кордоні з Польщею помер ще один водій

     • 25820 переглядiв