rosiia-planuie-skorotyty-eksport-dp-morem-u-kvitni-do-minimumu-za-5-misiatsiv

росія планує скоротити експорт ДП морем у квітні до мінімуму за 5 місяців

 • 26472 переглядiв

рф планує скоротити експорт дизельного палива морським транспортом у квітні до найнижчого рівня за 5 місяців через атаки українських безпілотників на нафтопереробні заводи та сезонне технічне обслуговування, що зменшує переробку сирої нафти.

росія планує скоротити щоденний експорт дизельного пального з ключових західних портів у квітні до найнижчого рівня за п’ять місяців після того, як українські безпілотники атакували нафтопереробні заводи (НПЗ) і сезонне обслуговування різко знизили темпи перероблювання сирої нафти. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Видання зазначає, що відповідно до галузевих даних, завантаження дизельного пального з трьох основних портів країни на Чорному й Балтійському морях, включно з деякими обсягами, що надходять із білорусі, цього місяця скоротяться приблизно до 2,29 млн тонн.

Це трохи більше від 569 тис. барелів на день, що на 21% менше порівняно з фактичним щоденним експортом близько 724 тис. барелів з тих же портів у березні, показують розрахунки, засновані на даних розвідувальної компанії Kpler.

росія скорочує постачання дизпального морським транспортом після того, як тижневі темпи перероблювання сирої нафти впали до 10-місячного мінімуму після атак українських БпЛА, оскільки розв'язана росією війна між двома країнами вступила в третій рік. Сезонне технічне обслуговування, яке має тривати до літа, тимчасово зменшуючи пропускну спроможність деяких російських НПЗ нижче, також створює тиск на національні потоки дизельного пального,

- йдеться у повідомленні.

Через енергетичні санкції Заходу росія більше не постачає дизель у Європу. Проте менші потоки від одного з найбільших світових виробників палива мають намір підвищити волатильність на ринку, який уже постраждав від атак на судноплавство в Червоному морі й збоїв регіональних НПЗ.

Доповнення

План експорту ДП на квітень, який бачив Bloomberg, показує лише потоки, що доставляються трубопроводами до трьох ключових внутрішніх портів. Сюди не входять менші обсяги, що відправляються на експорт залізницею й поза нафтопродуктопровідною системою ПАТ "транснєфть". Фактичні потоки можуть відрізнятися залежно від погоди й попиту з боку іноземних клієнтів.

Нагадаємо

Нещодавні успішні атаки українськими дронами по НПЗ, яким не змогли протистояти рф, викликають серйозну тривогу кремлівської влади, оскільки вони показують нездатність збройних сил росії протистояти цим загрозам.

Популярні

Новини по темі

Стрімке зростання цін на каву вже має вплив - FT

 • 33935 переглядiв

У Вінниці під час пожежі у квартирі врятували мати з дитиною

 • 20400 переглядiв