rosiia-ihnoruie-zapyty-turechchyny-shchodo-vidviduvannia-viiskovopolonenykh-ukraintsiv

росія ігнорує запити Туреччини щодо відвідування військовополонених українців

 • 28569 переглядiв

Головний омбудсмен Туреччини заявив, що Росія ігнорує запити щодо відвідин українських військовополонених. Туреччина планує звернутися до ООН, якщо не отримає відповіді від РФ.

росія ігнорує запити Туреччини щодо відвідин військовополонених українців, яких утримують в рф. Про це на зустрічі з родичами українських полонених заявив головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч, передає QIRIM.News, пише УНН.

Деталі 

Малкоч нагадав, що в березні цього року здійснив візит до України. За його словами, після цього він хотів виїхати до рф, аби відвідати українських військовополонених у росії.

З цієї причини ми провели онлайн-зустріч з російською омбудсменкою Тетяною Москальковою і написали лист, але результату так і не отримали. У зв’язку з цим я написав лист до посольства росії в Анкарі 5 липня 2024 року. У листі я згадав про свій візит в Україну, про відвідини російських військовополонених в Україні. І також я їм сказав, що хочу відвідати українських військовополонених у росії

- розповів турецький омбудсмен. 

Лубінець пропонував рф змінити принцип обмінів: хто довше в полоні - той раніше виходить09.07.24, 16:31

Турецький омбудсман зазначив, що повідомив про цю проблему міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана та попросив підтримку в цьому питанні.

Малкоч підкреслив, що ще певний час чекатиме відповіді від росії, а якщо не отримає, то звернеться до Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй (ООН).

Доповнення

Дружина українського військовополоненого Лариса Салаєва заявила, що росія не дотримується жодних міжнародних конвенцій, зокрема Женевської конвенції.

Тако окупанти не дозволяють українським військовополоненим спілкуватися з родичами, а їхні родини не можуть отримати відомості про стан військовополонених та про умови утримання.

Зараз ми повинні зробити все можливе. Ми повинні використовувати кожен шанс. Тому, що під час останнього обміну тілами військових росія повернула Україні трупи зі слідами тортур. Фактично, у деяких повернутих тіл відсутні внутрішні органи

- впевнена дружина українського захисника. 

Наприкінці зустрічі родичі українських військовополонених передали головному омбудсмену Туреччини оновлений список захисників Маріуполя, які перебувають у російському полоні.

Лубінець: в росії більше ніж 400 жінок перебувають у статусі військовополонених09.07.24, 12:06

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розкритикував МКЧХ щодо подання інформації стосовно відвідування військовополонених в Україні та росії. Омбудсмен закликав організацію надавати правдиві цифри та наполягати на відвідуванні українських військовополонених.

Популярні

Новини по темі

Україна очікує зібрати 27 млн тонн ранніх зернових

 • 24923 переглядiв