ukenru
rokovini-katastrofi-mn17-ridni-zagiblikh-i-posolstva-krayin-provedut-zhalobni-aktsiyi

Роковини катастрофи МН17: рідні загиблих і посольства країн проведуть жалобні акції

 • 8100 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Сьогодні, 17 липня, минає 5 років з часу катастрофи над зоною збройного конфлікту на Донбасі малайзійського літака Boeing 777 рейсу MH17, у результаті якої загинули 298 людей. У середу рідні загиблих і посольства їхніх країн проведуть жалобні акції. Про це повідомляє УНН із посиланням на Радіо Свобода.

У Нідерландах, країні, що втратила в катастрофі понад 190 громадян, поминальні заходи почалися 16 липня, коли члени родин 15 загиблих зібралися в місті Гілверсум. Там місцевий священник відслужив панахиду.

Також 17 липня дев’ять посольств, громадяни яких загинули під час польоту, планують провести жалобні заходи в Малайзії, яка втратила через катастрофу літака 43 громадянина. Ще одна акція, закрита для преси, відбудеться в аеропорту Схіпгол в Амстердамі.

У Вашингтоні 16 липня відбувся круглий стіл щодо катастрофи МН17, під час якого заступник помічника державного секретаря США у справах Євразії Джордж Кент заявив, що "Росія підготувала ґрунт для знищення MH17 шляхом фінансування, організації та просування своїх довірених осіб на сході України". Він також зазначив, що "Росія продовжує заперечувати присутність своїх сил і матеріальних засобів" на неконтрольованих владою України територіях.

Зазначимо, що посол України в США Валерій Чалий також взяв участь у круглому столі "Fifth Anniversary of Tragedy with MH17", проведеному американським аналітичним центром American Foreign Policy Council у Вашингтоні. На заході дипломат закликав США та інших партнерів України посилювати санкційний тиск на Росію.

Нагадаємо, 19 червня цього року під час прес-конференції спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до краху пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донеччиною у липні 2014 року.

Українські Національні Новини

Суспільство