roby-svoie-pereselenets-iz-luhanshchyny-vidrodyv-znyshchenyi-okupantamy-pasichnyi-biznes-na-vinnychchyni

"Роби своє": переселенець із Луганщини відродив знищений окупантами пасічний бізнес на Вінниччині

 • 30478 переглядiв

Переселенець Михайло Гребенник виграв 100 000 гривень у конкурсі "Роби своє" і використав їх на створення нової пасіки у Вінницькій області після того, як його попередня пасіка в Сєвєродонецьку була зруйнована.

Переселенець із Луганщини Михайло Гребеннік переміг у конкурсі "Роби своє" та відкрив пасічний бізнес на Вінниччині. Про це повідомляє МХП-Зернопродукт,  передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що до весни 2022 року Гребеннік мав найбільшу пасіку у Луганській області. Вона була розташована у Сєвєродонецьку. Однак бізнес Гребенніка, як і житло, повністю знищили окупанти. Михайлу вдалося врятуватися та перевезти родину на Вінниччину. На мирній території Гребеннік розпочав власну справу з нуля. У цьому йому допомогли знання, друзі та колеги. А ще - благодійний фонд "МХП-Громаді", адже надав грантову підтримку.

"100 тис. грн виграв Михайло Гребеннік у межах конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" на проєкт "Своя пасіка". За ці кошти купив пристрій для кремування меду. Тепер пасічник не лише збиратиме мед, а й кремуватиме його, розфасовуватиме та продаватиме через інтернет", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможниця конкурсу "Роби своє" відкрила піцерію у селі на Черкащині

Нагадаємо

Наприкінці травня організатори конкурсу бізнес-ідей для підприємців у малих містах та селах "Роби своє" оголосили переможців 2023 року. Цього року благодійний фонд "МХП-Громаді", який був організатором конкурсу, підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн. Усього було отримано 615 заявок від малих підприємців з усієї країни. Зокрема, найбільше бізнес-ідеї подавали в Київській (22%), Черкаській (12%), Дніпропетровській (11%), Вінницькій (9%) та Львівській (9%) областях. Основними критеріями для відбору переможців стали інноваційність проєктів, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальна значущість та залучення до бізнесу чи роботи переселенців. Грантову підтримку отримали як чинні бізнеси, що розширюються або релокуються, так і підприємці, які мають бізнес-ідею і тільки шукають фінансування для її реалізації.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Крим: у Міжводному побільшало російських військових

     • 34415 переглядiв

    "Тернопільгаз" перейшов під управління "Нафтогазу"

     • 30580 переглядiв

    Британія передала Україні ракети Martlet - ЗМІ

     • 31404 переглядiв