robotu-odnikh-z-naybilshikh-aeroportiv-yevropi-gamburga-ta-dyusseldorfa-zirvali-klimatichni-aktivisti

Роботу одних з найбільших аеропортів Європи, Гамбурга та Дюссельдорфа, зірвали кліматичні активісти

 • 331529 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Кліматичні активісти, які протестують проти використання викопних видів палива, таких як гас, у четвер вранці перервали роботу аеропортів у Гамбурзі та Дюссельдорфі, спричинивши хаос саме в той час, коли в Німеччині розпочалися шкільні канікули і попит на авіперевезення підвищений, пише УНН з посиланням на Вloomberg.

Деталі

На відео, опублікованому членами групи "Останнє покоління", видно, як активісти блокують злітно-посадкову смугу в Гамбурзі, а також злітно-посадкові смуги в Дюссельдорфі приблизно з 6 ранку за місцевим часом, що призвело до тимчасової зупинки роботи аеропортів. На місці працює поліція, а в Гамбурзі призупинено зліт і посадку літаків.

У середу в деяких частинах Німеччини розпочалися літні канікули в школах, що відкрило сезон активних авіаперевезень. Перебої в роботі аеропортів, спричинені протестами, посилюють нерівномірність роботи аеропортів на тлі страйків і нестачі персоналу в таких сферах, як обробка багажу.

Доповнення

Аеропорти стали мішенню для кліматичних активістів, які прагнуть підкреслити внесок авіаційної галузі в глобальну екологію. Наприкінці минулого року периметр безпеки берлінського аеропорту був порушений, коли протестувальники прорвалися через головний паркан і отримали доступ до злітно-посадкової смуги.

Гамбург і Дюссельдорф є одними з найбільших аеропортів країни, що обслуговують як короткі, так і далекомагістральні маршрути. 

Група "Останнє покоління" стверджує, що уряди, бізнес і громадяни роблять недостатньо для скорочення викидів парникових газів. Авіаційна галузь зобов'язалася стати вуглецево-нейтральною до 2050 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині екоактивісти облили картопляним пюре картину Моне

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі